Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ameland

Direct goedkope lenzen kopen in Ameland? Een contactlens is gemaakt van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Ameland.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Ameland zal een oogmeting doen en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen online bij webwinkels als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders werken met een uitstekend aanbod, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je toonaangevende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Ameland. Of klik door voor meer info over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Ameland

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in en rondom Ameland waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook speciaalzaken in Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland en Terschelling.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Ameland in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Ameland. Vervolgens bekijk je met de oogdeskundige welk van de lenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Ameland (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Ameland?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt met name af van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online aanbieder als Drogisterij.net. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het bestanddeel is een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: al vanaf €7,40 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €115 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,10 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €29,75 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Ameland).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €30,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,75 (per 4 weken).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-ameland-9164

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste online aanbieders als Misterspex verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €135 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Ultra en Regard. Klik door voor meer informatie over Soorten lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Ameland?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Ameland?
In deze regio heb je de keuze uit meerdere oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Ameland in te plannen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Ameland. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €8,00 tot €46,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €295 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien heb je de kosten van zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Ameland krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Ameland.

 • Hollum
 • Ballum
 • Nes
 • Buren
 • Plaats een reactie