Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Roderesch

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Roderesch? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker kan je aan de slag met aanvullende informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Roderesch.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Roderesch beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertbepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de consumenten laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Vision Direct. Deze webshops staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Roderesch. Op deze website lees je ook alles over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Roderesch

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Roderesch waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vind je ook opticiens in Lieveren, Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag en Triemen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Roderesch in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Roderesch. Bij de volgende stap bespreek je met de opticien welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Roderesch (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen

Voordelige lenzen kopen in Roderesch?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lentiamo. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen wel iets sneller uit. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,65 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €155 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,25 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €26,25 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Roderesch).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,50 (op maandbasis.
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-roderesch-9305

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Steeds meer lenzen webshops als Lowlens werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €135 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, Avaira en Systane. Op deze site lees je ook meer over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Roderesch?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Roderesch?
In deze regio zijn er meerdere optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Roderesch op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Roderesch. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €6,75 tot €56,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €280 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Roderesch kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie