Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Matsloot

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Matsloot? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website bekijk je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Matsloot.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Matsloot kan een oogmeting uitvoeren en checkt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze specialist onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de dragers van lenzen kiezen voor het gemak van webwinkels als Lentiamo. Deze webshops beschikken over een zeer groot assortiment, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder vergelijk je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Matsloot. Zie ook onze pagina over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Matsloot

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Matsloot waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook optieken in Vriescheloo, Wedde, Blijham, Oudeschans en Bellingwolde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Matsloot in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Matsloot. Na het onderzoek overleg je met de oogdeskundige welk model lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel verstrekken we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Matsloot (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen
Specsavers Zien en HorenDierenriemstraat 2009742 AMGroningen
Oosterheert optiekKajuit 2859733 CVGroningen
Optiek van het NoordenVerlengde Hereweg 539721 AGGroningen
Sportel OptiekNieuwe Ebbingestraat 149712 NKGroningen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Matsloot?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past is afhankelijk van je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Happy Eyes Club. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,05 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €170 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €5,00 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €27,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €455 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Matsloot).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €22,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,00 (per 30 dagen).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-matsloot-9749

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende webwinkels als Toplenzen beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €105 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Biomedics en Menicon. Lees ook meer informatie over Lensvloeistof.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Matsloot?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Matsloot?
In deze buurt werken er veel opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertneemt de sterkte op en controleert de samenwerking tussen je ogen. Over het algemeen is deze oogtest gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Matsloot aan te vragen. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij branderige ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Matsloot. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €5,50 tot €40,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €260 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €20,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Matsloot kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie