Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Roden

Wil jij goedkope lenzen kopen in Roden? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina bieden wij meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Roden.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Roden zal een oogmeting doen en bekijkt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de consumenten dragen producten van discounters als Happy Eyes Club. Deze online leveranciers bieden een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Roden. Zie ook onze pagina over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Roden

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Roden waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook opticiens in Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster en Westergeest.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Roden in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Roden. Na het onderzoek vergelijk je samen met de opticien welk model lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. Hieronder tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Roden (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen

Betaalbare lenzen bestellen in Roden?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Vaak ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online speler als Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de gunstige prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,05 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €180 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €5,15 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €26,00 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Roden).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €28,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,50 (op maandbasis.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In het schema hieronder check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-roden-9301

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webshops als 123Lens verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €335 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, Biomedics en Miru. Klik door voor meer informatie over Lenzen informatie.

Veelgestelde vragen over lenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Roden?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Roden?
In de regio heb je de keuze uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien doet een oogtest voor de sterkte en controleert het netvlies. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Roden te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Rekensom: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Roden. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €10,00 en €57,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €250 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €16,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Roden kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie