Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen gratis uitproberen

Wanneer je al jaren een bril draagt kan het lastig zijn om ineens over te stappen op lenzen. Daarom is het mogelijk om gratis lenzen te proberen. Dit kan via verschillende opticiens. Doorgaans krijg je dan 1 paar gratis maandlezen of een stuk of 5 tot 7 daglenzen. Je krijgt uitgebreide instructies voor het dragen en indoen en uitdoen. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten en geven we tips voor de eerste dagen.

Contactlenzen proberen

Wanneer je contactlenzen gaat uitproberen zijn er grofweg 2 situaties:

  1. Je hebt op dit moment een bril en wilt gaan overstappen op contactlenzen. Je weet je sterkte al en kunt dus eenvoudig online een bestelling plaatsen.
  2. Je hebt nog geen visuele hulpmiddelen en gaat starten bij de opticien (we raden dan overigens ook altijd aan om een bril te bestellen voor in de avonden en voor de momenten dat je lenzen beschadigd zijn).

Voor alle gevallen geldt; heb je de afgelopen maanden geen oogmeting gehad? Doe dan altijd eerst een goede oogcheck. Voor het uitproberen van lezen is het belangrijk dat je wel de goed sterkte aangemeten krijgt. Dit is allesbepalend voor goed zicht.

Advies over het type lens

Vraag altijd naar welke type lens voor jou geschikt is. Heb je een plus of min sterkte? Heb je een cilinder nodig? Heb je dikke of dunnen lenzen nodig? Een grote of kleine pasvorm? Welk type lenzenvloeistof heb je nodig? Allemaal vragen waar je antwoord op kunt krijgen voor je online goed in te lezen of door te bellen met de opticien.

Na de proefperiode overstappen op een contactlenzenabonnement

Ne de proefperiode kun je besluiten om de lenzen te bestellen. Hiervoor sluit je vaak een lens-abonnement af. Je ontvangt dan elke maand of elk kwartaal je lenzen thuis. Wanneer je maandlenzen hebt krijg je er vaak 3 of 4 per levering. Daglenzen bevatten natuurlijk een veel grotere hoeveelheid.

Plaats een reactie