Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Foxwolde

Wil jij goedkope lenzen kopen in Foxwolde? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website lees je meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Foxwolde.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals hypermetropie, verziendheid, myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Foxwolde kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer Nederlanders dragen producten van webwinkels als ContactlensOnline. Deze webwinkels beschikken over een groots en divers assortiment, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel informeren we je over erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Foxwolde. Lees hier ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Foxwolde

Heb je te maken met een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en ze passen perfect op het oog. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Foxwolde waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker bekijk je ook optieken in Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch en Lieveren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Foxwolde in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Foxwolde. Bij de volgende stap bekijk je samen met de medewerker welke contactlens past bij jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Foxwolde (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen

Online goedkope lenzen kopen in Foxwolde?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 31%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterijketen of bij een online specialist als LensExpress. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar trekken wel wat meer vuil aan. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,60 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €100 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €5,40 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €27,75 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €530 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Foxwolde).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 (op maandbasis.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. Hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-foxwolde-9314

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende webshops als Alensa werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €245 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Avaira en Aosept. Klik door voor meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Foxwolde?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Foxwolde?
In de omgeving zitten veel optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De deskundige neemt de sterkte per oog op en controleert de samenwerking tussen je ogen. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Foxwolde te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Rekensom: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Foxwolde. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €9,50 en €50,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €290 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Foxwolde krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie