Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Roderwolde

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Roderwolde? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Roderwolde.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, myopie, verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Roderwolde kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer mensen dragen producten van lenzenshops als Toplenzen. Deze online leveranciers verkopen een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker tref je toonaangevende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Roderwolde. Bekijk ook onze informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Roderwolde

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In deze tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Roderwolde waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website tref je ook speciaalzaken in Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer en Roderesch.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Roderwolde in juli 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Roderwolde. Vervolgens bekijk je samen met de medewerker welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Roderwolde (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Roderwolde?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past kun je onderzoek door te kijken naar je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online aanbieder als ContactlensOnline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €5,00 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €180 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €7,15 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €26,00 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Roderwolde).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €31,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-roderwolde-9315

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Verschillende discounters als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €150 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, Clariti en Systane. Op deze site lees je ook meer over Goede lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Roderwolde?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een online specialist. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Roderwolde?
In deze regio zijn er diverse brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en bekijkt het gezichtsvermogen. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Roderwolde in te plannen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Roderwolde. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 – €56,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €235 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Bovendien betaal je per jaar circa €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Roderwolde kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie