Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Veenhuizen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Veenhuizen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker bieden wij handige informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Veenhuizen.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals hypermetropie, presbyopie, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Veenhuizen kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de oogdruk en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de specialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer lenzendragers bestellen via het internet bij specialisten als Lowlens. Deze online aanbieders werken met een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Veenhuizen. Lees hier ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Veenhuizen

Heb je te maken met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Veenhuizen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook brillenwinkels in Westervelde, Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde en Langelo.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Veenhuizen in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Veenhuizen. Vervolgens beoordeel je samen met de oogspecialist welk van de lenzen hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Veenhuizen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Elzer OptiekAchter de Kerk 19331 ADNorg
Greving en Greving OpticiensAlbertsbaan 349301 AZRoden
Specsavers OpticiensHeerestraat 169301 AGRoden
Bij Alex Brillen & ContactlenzenHeerestraat 1999301 AERoden
Kroeze OptiekVoorstraat 729291 CLKollum

Lenzen kopen en laten bezorgen in Veenhuizen?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel krijg je een probeerset mee. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gemaakt van hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €5,35 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €110 per losse lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €6,10 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €450 per jaar (bij een brillenwinkel in Veenhuizen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €22,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,00 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-veenhuizen-9341

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende lenzenshops als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €265 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Dailies, Ultra en Miru. Klik door voor meer informatie over Daglens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Veenhuizen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online aanbieder. Over het algemeen is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Veenhuizen?
In deze gemeente werken er meerdere specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Veenhuizen te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Veenhuizen. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €8,25 – €45,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je per jaar circa €22,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Veenhuizen kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Noordenveld.

Plaats een reactie