Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Heerenveen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Heerenveen? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Heerenveen.

  • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
  • Een ideale oplossing bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid, myopie, bijziendheid.
  • Een opgeleide opticien in Heerenveen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
  • Samen met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten kopen online bij lenzen webshops als Lentiamo. Deze online shops verkopen een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst bekijk je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Heerenveen. Of klik door voor meer info over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Heerenveen

Heb je te maken met een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Heerenveen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook speciaalzaken in Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland en Urk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Heerenveen in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Heerenveen. Daarna overleg je met de opticien welk van de lenzen voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Heerenveen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

Goedkope lenzen kopen in Heerenveen?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

  1. Oogmeting
    De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Het kiezen van de juiste lens
    Er wordt rekening gehouden met draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
  3. Lenzen testen
    Standaard zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de opticien, een drogist of bij een internet aanbieder zoals Alensa. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

  • Goede pasvorm.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Betaalbaar: bestellen v.a. €5,70 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

  • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
  • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
  • De kosten liggen zo rond de €125 per lens.

Maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

  • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Te koop vanaf €5,25 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

  • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
  • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Kosten plus minus €26,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

  • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
  • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
  • Je betaalt ongeveer €485 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Heerenveen).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • De kosten liggen op circa €28,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Geschikt voor de meeste sterktes.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,75 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming lees je meer over diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-heerenveen-8444

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer discounters als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €160 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Biofinity, SofLens en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Prijzen contactlezen?.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Heerenveen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Heerenveen?
In de omgeving zijn er tal van speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien doet een oogtest voor de sterkte en analyseert het netvlies. Bij de meeste opticiens kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Van plan om ze online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Heerenveen te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Tip: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Heerenveen. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €7,75 – €41,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €250 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook moet je nog rekenen op zo’n €21,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Heerenveen krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

  • Akkrum
  • Aldeboarn
  • Nieuweschoot
  • Oranjewoud
  • Mildam
  • Katlijk
  • De Knipe
  • Gersloot
  • Tjalleberd
  • Luinjeberd
  • Haskerdijken
  • Nieuwebrug
  • Oudehorne
  • Nieuwehorne
  • Bontebok
  • Terband
  • Oudeschoot
  • Jubbega
  • Hoornsterzwaag
  • Plaats een reactie