Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Haskerdijken

Wil jij goedkope lenzen kopen in Haskerdijken? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Haskerdijken.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Haskerdijken kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze opticien kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Steeds meer lenzendragers dragen producten van lenzen webshops als Happy Eyes Club. Deze verkopers werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder bekijk je erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Haskerdijken. Op deze website lees je ook alles over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Haskerdijken

Heb je te maken met een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Haskerdijken waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker bekijk je ook opticiens in Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga en Rotsterhaule.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDracht 1038442 BMHeerenveen
TrekpleisterDracht 968442 BWHeerenveen
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen

Oogmeting in Haskerdijken in oktober 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Haskerdijken. Hierna bespreek je met de oogspecialist welk type lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Haskerdijken (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Haskerdijken?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als Lensplaza. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: al vanaf €6,95 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €105 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €7,35 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €29,25 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €470 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Haskerdijken).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-haskerdijken-8468

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende online aanbieders als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €290 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Freshlook en Aosept. Klik door voor meer informatie over Optiekzaken.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Haskerdijken?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Vaak is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Haskerdijken?
In de regio werken er tal van opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Haskerdijken te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Haskerdijken. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €5,75 en €60,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €220 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop betaal je per jaar circa €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Haskerdijken kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

Plaats een reactie