Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Katlijk

Direct goedkope lenzen kopen in Katlijk? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site vind je praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Katlijk.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Katlijk kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer consumenten kopen online bij lenzen webshops als Lowlens. Deze 100% online aanbieders werken met een uitstekend aanbod, lagere tarieven en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker vind je toonaangevende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Katlijk. Of klik door voor meer info over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Katlijk

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Katlijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina bekijk je ook speciaalzaken in Mildam, Oranjewoud, Nieuweschoot, Oudeschoot en Terband.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDracht 1038442 BMHeerenveen
TrekpleisterDracht 968442 BWHeerenveen
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen

Deskundige oogmeting in Katlijk in augustus 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Katlijk. Daarna bekijk je met de optometrist welk type contactlens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Katlijk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

De goedkoopste lenzen bestellen in Katlijk?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lentiamo. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,70 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €140 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €5,15 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €25,75 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €530 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Katlijk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €20,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,00 p/maand.
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-katlijk-8455

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Veel lenzenshops als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €285 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor Biofinity, EyeDefinition en Ote. Op deze site lees je ook meer over Lenzen informatie.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Katlijk?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Over het algemeen is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Katlijk?
In de regio zijn er veel speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Katlijk aan te vragen. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Katlijk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €7,75 tot €54,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €235 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook komt nog een kostenpost van zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Katlijk kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

Plaats een reactie