Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuwehorne

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nieuwehorne? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Nieuwehorne.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Nieuwehorne heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de mensen kopen online bij webshops als Alensa. Deze webwinkels verkopen een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In de volgende tabel check je landelijke online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Nieuwehorne. Bekijk ook onze informatie over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Nieuwehorne

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Nieuwehorne waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website vergelijk je ook oogspecialisten in Oudehorne, Hoornsterzwaag, Jubbega, Hemrik en Lippenhuizen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk

Deskundige oogmeting in Nieuwehorne in augustus 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Nieuwehorne. Op basis daarvan bespreek je samen met de oogspecialist welke soort lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Nieuwehorne (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Nieuwehorne?

Vergelijk webshops en krijg kortingen van wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk model aangeraden wordt hangt met name af van jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online speler als Vision Direct. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €5,75 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €145 per contactlensje.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €5,45 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,25 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Nieuwehorne).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,00 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-nieuwehorne-8414

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende webshops als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €140 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Freshlook en Aosept. Klik door voor meer informatie over Prijzen contactlezen?.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Nieuwehorne?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Nieuwehorne?
In deze regio heb je de keuze uit voldoende speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Nieuwehorne te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Nieuwehorne. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
Indien je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €8,75 – €45,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €255 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Nieuwehorne krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

Plaats een reactie