Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oranjewoud

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Oranjewoud? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Oranjewoud.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals myopie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Oranjewoud voert de oogmeting uit en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertbepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer mensen laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Sightful. Deze online aanbieders hebben een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker informeren we je over de populaire internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oranjewoud. Lees ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oranjewoud

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, handig in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Oranjewoud waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook brillenwinkels in Nieuweschoot, Oudeschoot, Terband, Oude Willem en Wateren.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDracht 1038442 BMHeerenveen
TrekpleisterDracht 968442 BWHeerenveen
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen

Plan een oogmeting in Oranjewoud in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oranjewoud. Na deze meting overleg je samen met de oogspecialist welk van de lenzen past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande lijst geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Oranjewoud (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

Goedkope lenzen bestellen in Oranjewoud?

Vergelijk webshops en bespaar tot wel 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Normaal krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij of via een internet aanbieder zoals Toplenzen. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van hydrogel. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €5,10 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €130 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €7,15 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €29,00 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €480 per jaar (bij een brillenwinkel in Oranjewoud).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-oranjewoud-8453

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende lenzen webshops als Sightful hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €325 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, SofLens en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Sportlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Oranjewoud?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oranjewoud?
In deze buurt werken er tal van specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en kijkt naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oranjewoud te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oranjewoud. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €5,50 – €57,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €260 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je per jaar circa €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Oranjewoud krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

Plaats een reactie