Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Wat kosten contactlezen?

De prijzen van contactlenzen verschillen behoorlijk. Dat komt omdat er veel verschillende soorten lenzen, aanbieders en betaalconstructies zijn. Om je een goede beeld te geven van de totale kosten lichten we eerst de verschillende factoren die de prijs bepalen verder toe:

  1. Type lens: Ten eerst is er veel verschil in prijs tussen de verschillende soorten contactlenzen. Denk dan aan daglenzen of maandlenzen (en vast of zachte lenzen). Daarnaast zit er veel verschil tussen de merken. Het ene product staat qua luchtdoorlaatbaarheid en pasvorm beter bekend dan de andere.
  2. Aanbieder / opticien: De prijzen van online aanbieders zijn doorgaans veel goedkoper dan die van de lokale opticien. Niet gek natuurlijk wanneer die hebben geen fysieke winkels te runnen. De service is er doorgaans ook wat lager en je kunt er niet terecht voor een oogmeting. Deze kosten zijn verwerkt in het contactlenzen abonnement van de opticien.
  3. Betaalvorm: Kies je voor een abonnement of wil je telkens een losse bestelling doen? Dit heeft behoorlijke impact op de prijs. We adviseren altijd om een lenzen abonnement af te sluiten zodat je zeker bent dat je altijd goed en nieuwe contactlenzen in voorraad hebt.
  4. Lenzenvloeistof: Wat veel mensen vergeten is dat je ook 1 keer per 2 of 3 maanden een nieuw flesje lens-vloeistof nodig hebt. Hierin zit ook veel verschil. Sommige vloeistof is wel geschikt voor de zachte varianten, en de andere weer niet voor de harde variant. Let hier goed op.
  5. Bezorging: Als laatste zitten er ook bezorgkosten verwerkt in de tarieven van de lenzen. Logisch natuurlijk, want ze moeten wel bij je thuis geleverd worden.

Gemiddelde prijzen per type lens

Nu je weet hoe de tarieven tot stand komen kunnen we verder gaan kijken naar de prijsverschillen tussen de diverse soorten contactlenzen. We gaan hierbij uit van een gemiddelde kwaliteit. Natuurlijk is dit slechts een prijsindicatie. Daarbij geven we ook een indicatie in de kwaliteitsverschillen die we opmerken in deze type lenzen.

AbonnementKwaliteitverschilGem. prijs per maandGem. prijs per jaar
DaglenzenGroot€45€550
Nacht lenzenMatig€42€500
WeeklenzenBeperkt€54€650
MaandlenzenBeperkt€20€250
Gemiddelde prijzen lenzen juni 2024 (frequentie)

Hieronder kun je meer prijzen bekijken van de verschillende type lenzen. Hierbij gaan we uit van een maandlenzen. De prijzen van weeklenzen en daglenzen liggen logischerwijs veel hoger.

Type lensKwaliteitverschilGem. prijs per maandGem. prijs per jaar
Multifocale lenzenMatig€30€360
Harde lenzenMatig€46€550
Zachte lenzenBeperkt€20€250
KleurlenzenMatig€28€335
Torische lenzenGroot€58€700
SportlenzenGroot€22€265
Gemiddelde prijzen lenzen juni 2024 (type)

Plaats een reactie