Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuweschoot

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Nieuweschoot? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site lees je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Nieuweschoot.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als myopie, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Nieuweschoot voert de oogmeting uit en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een grote groep consumenten kiezen voor het assortiment van specialisten als ContactlensOnline. Deze online leveranciers werken met het beste assortiment, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel check je populaire internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Nieuweschoot. Lees hier ook alles over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Nieuweschoot

Ondervind je hinder van een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, praktisch, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de onderstaande lijst vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Nieuweschoot waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook winkels in Oudeschoot, Terband, Oude Willem, Wateren en Zorgvlied.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Nieuweschoot in september 2023

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Nieuweschoot. Bij de volgende stap overleg je met de oogspecialist welk type contactlens aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Nieuweschoot (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

Betaalbare lenzen bestellen in Nieuweschoot?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een webshop als Misterspex. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,85 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €135 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €5,95 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €28,75 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Je betaalt ongeveer €530 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Nieuweschoot).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €27,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,50 per maand.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-nieuweschoot-8452

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer aanbieders zoals Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €285 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, Biomedics en Regard. Klik door voor meer informatie over Torische lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Nieuweschoot?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Nieuweschoot?
In deze gemeente zijn er allerlei oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Nieuweschoot te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 3 jaar). Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Nieuweschoot. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,50 tot €48,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €285 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €23,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Nieuweschoot kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Heerenveen.

Plaats een reactie