Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vledder

Wil jij goedkope lenzen kopen in Vledder? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker lees je handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Vledder.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een opgeleide opticien in Vledder voert de oogmeting uit en achterhaald de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep lenzendragers bestellen online bij lenzenshops als Misterspex. Deze online aanbieders hebben een uitstekend aanbod, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je professionele internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Vledder. Of klik door voor meer info over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Vledder

Heb je last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Vledder waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker tref je ook winkels in Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt en Kuinre.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk

Plan een afspraak voor een oogmeting in Vledder in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Vledder. Hierop volgend bekijk je met de opticien welke soort lens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Vledder (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder
4 Your EyesKalenbergerpad 1/A8377 HLKalenberg
Weynbanningh OptiekHoofdstraat 968375 ASOldemarkt
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk

Voordelige lenzen kopen in Vledder?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 40%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Standaard zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een online specialist als Lensplaza. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen wel iets sneller uit. Het bestanddeel is hydrogel. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,55 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €120 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,00 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €29,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €530 per jaar (bij een brillenwinkel in Vledder).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 (maandelijks).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-vledder-8381

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Verschillende webshops als Lowlens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €105 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Frequency en Renu. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen gratis uitproberen .

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Vledder?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Vledder?
In deze streek werken er diverse opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De vakman neemt de sterkte op en controleert de samenwerking tussen je ogen. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Vledder in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Vledder. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,75 – €47,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €240 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je nog zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Vledder krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Westerveld.

Plaats een reactie