Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Noordoostpolder

Wil jij goedkope lenzen kopen in Noordoostpolder? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker lees je meer informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Noordoostpolder.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een erkende opticien in Noordoostpolder heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep consumenten kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als Vision Direct. Deze webshops hebben een uitstekend aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Noordoostpolder. Lees hier ook alles over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Noordoostpolder

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk om mee te nemen, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande lijst vind je winkels en drogisterijen in de regio Noordoostpolder waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website zoek je ook opticiens in Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde en Epe.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Noordoostpolder in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Noordoostpolder. Vervolgens beoordeel je samen met de medewerker welk type lens het beste aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Noordoostpolder (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Giethoorn Opticien JSchokkerhaven 98308 PXNagele
Opticien Van HooffLange Nering 98302 EHEmmeloord
Vriesman Opticiens & Optometristen FerLange Nering 518302 EAEmmeloord
Thuis in OptiekColijnlaan 88302 BMEmmeloord
Brouwer Optiek JuwelierLangestraat 128281 ALGenemuiden

De goedkoopste lenzen bestellen in Noordoostpolder?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Standaard kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,55 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €110 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €4,90 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €29,75 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €525 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Noordoostpolder).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €28,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,00 per maand.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-noordoostpolder-8309

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de online aanbieders als Lowlens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €145 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Johnson & Johnson, SofLens en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Sportlens.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Noordoostpolder?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Noordoostpolder?
In deze regio werken er verschillende oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige neemt de sterkte op en controleert het netvlies. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Noordoostpolder in te plannen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog goed is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Flevoland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je speciale lenzen zoals nacht- of torische lenzen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Noordoostpolder. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €7,75 en €53,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €290 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je nog zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Noordoostpolder kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Noordoostpolder.

 • Bant
 • Luttelgeest
 • Marknesse
 • Kraggenburg
 • Schokland
 • Emmeloord
 • Ens
 • Nagele
 • Tollebeek
 • Espel
 • Creil
 • Rutten
 • Plaats een reactie