Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wapserveen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wapserveen? Een contactlens is een plastic lensjedie rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina tref je meer info over de verschillende soorten lenzen en lees je over shops en opticiens die lenzen bezorgen in Wapserveen.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een erkende opticien in Wapserveen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal contactlensdragers profiteren van het aanbod van specialisten als Lowlens. Deze online specialisten beschikken over een groots en divers assortiment, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel tref je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wapserveen. Zie ook onze pagina over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Wapserveen

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, zeer handig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande lijst doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Wapserveen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal tref je ook speciaalzaken in Eesveen, De Bult, Kallenkote, Onna en Zuidveen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk

Plan een oogmeting in Wapserveen in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Wapserveen. Na deze meting bespreek je met de medewerker welke soort lens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Wapserveen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk
Jong Optiek DeMarkt 168331 HHSteenwijk
Winters Optiek JuwelierVoorpoort 78325 CLVollenhove
Korf OptiekHandelskade 48321 KBUrk

Goedkope lenzen kopen in Wapserveen?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een online specialist als LensExpress. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,75 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Dit maakt het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €140 per lens.

Maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €7,85 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €29,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Wapserveen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,50 (maandelijks).
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-wapserveen-8351

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer webwinkels als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €285 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bekende producenten zijn Air Optix, SofLens en Ote. Lees ook meer informatie over Nacht lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Wapserveen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Wapserveen?
In de omgeving kan je kiezen uit meerdere opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar het gezichtsvermogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wapserveen te laten doen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Wapserveen. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €5,25 en €42,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €240 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Wapserveen krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Westerveld.

Plaats een reactie