Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Darp

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Darp? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met belangrijke informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en lees je over shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Darp.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Darp kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal consumenten bestellen via het internet bij webwinkels als Happy Eyes Club. Deze online aanbieders staan bekend om het beste assortiment, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel doorzoek je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Darp. Bekijk ook onze informatie over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Darp

Heb je last van een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande lijst zoek je winkels en drogisterijen in de regio Darp waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina doorzoek je ook brillenwinkels in Havelte, De Schiphorst, Ansen, Dwingeloo en Ruinen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatEbbinge Wubbenlaan 27951 ABStaphorst
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistEgginklaan 107971 CAHavelte
EtosHoofdstraat 207941 AGMeppel

Kosteloze oogmeting in Darp in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Darp. Na de meting bekijk je samen met de optometrist welke soort lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de volgende tabel bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Darp (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
SAZ optiekKielakker 417971 AEHavelte
Optiek RuinenOosterstraat 27963 ACRuinen
Bosch Brillen & Lenzen Van denGemeenteweg 38/A7951 CNStaphorst
Staphorst OptiekEbbinge Wubbenlaan 4/A7951 ABStaphorst
Greving & Greving OpticiensDe Wheem 27941 LDMeppel

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Darp?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je leefstijl, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Toplenzen. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,95 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een ecologische en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €105 per contactlensje.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €5,80 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €29,50 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €455 per jaar (bij een brillenwinkel in Darp).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je hebt troebel zicht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €27,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,25 per maand.
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-darp-7973

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer lenzen webshops als Toplenzen bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €250 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Clariti en Regard. Op deze site lees je ook meer over Optiekzaken.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Darp?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Darp?
In de omgeving vinden we meerdere specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het netvlies. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Darp te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Darp. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,75 – €56,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €240 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Darp kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Westerveld.

Plaats een reactie