Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oude Willem

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oude Willem? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker lees je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Oude Willem.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Oude Willem heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders consumenten kiezen voor het assortiment van webshops als Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker check je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oude Willem. Lees hier ook alles over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Oude Willem

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Oude Willem waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook oogzorgwinkels in Wateren, Zorgvlied, Donkerbroek, Waskemeer en Haulerwijk.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatStationsstraat 78431 ETOosterwolde
TrekpleisterStipeplein 188431 WEOosterwolde
DA DrogistSlotemaker de Bruineweg 78433 MBHaulerwijk
EtosHofland 18401 SHGorredijk

Afspraak voor een oogmeting in Oude Willem in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Oude Willem. Hierna bespreek je samen met de oogspecialist welk type lens aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Oude Willem (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk

Voordelige lenzen kopen in Oude Willem?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Vaak krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een online speler als Drogisterij.net. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Zeer flexibel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,75 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €145 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €5,90 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €26,00 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €530 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Oude Willem).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-oude-willem-8439

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de online aanbieders als Lensonline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €160 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Clariti en Ote. Lees ook meer informatie over Harde lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Oude Willem?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Oude Willem?
In deze gemeente vinden we verschillende speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Oude Willem in te plannen. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €150 (per 2 jaar). Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Oude Willem. Je kunt daar terecht voor goede tips en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 tot €41,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €280 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook heb je de kosten van zo’n €23,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Oude Willem kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Westerveld.

Plaats een reactie