Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tytsjerksteradiel

Direct goedkope lenzen kopen in Tytsjerksteradiel? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Tytsjerksteradiel.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals presbyopie, hypermetropie, bijziendheid, myopie, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Tytsjerksteradiel biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de vakman besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de dragers van lenzen bestellen online bij lenzen webshops als Vision Direct. Deze webshops staan bekend om het beste assortiment, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Tytsjerksteradiel. Op deze website lees je ook alles over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Tytsjerksteradiel

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Tytsjerksteradiel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker bekijk je ook opticiens in Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen en Waadhoeke.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Tytsjerksteradiel in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Tytsjerksteradiel. Hierna overleg je samen met de oogspecialist welke contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Tytsjerksteradiel (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Tytsjerksteradiel?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar absorberen meer viezigheid. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,45 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €145 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €6,50 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €28,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €500 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Tytsjerksteradiel).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet wazig en onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 per maand.
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-tytsjerksteradiel-9091

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende lenzen webshops als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €155 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Bausch & Lomb, Ultra en Miru. Op deze site lees je ook meer over Opticiens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Tytsjerksteradiel?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Tytsjerksteradiel?
In deze gemeente kan je kiezen uit allerlei brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de meeste gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Tytsjerksteradiel te laten doen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 2 jaar. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Tytsjerksteradiel. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement wenst betaal je tussen de €7,75 tot €41,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €285 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens betaal je per jaar circa €18,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Tytsjerksteradiel kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Tytsjerksteradiel.

 • Ryptsjerk
 • Noardburgum
 • Jistrum
 • Eastermar
 • Sumar
 • Garyp
 • Earnewâld
 • Suwâld
 • Burgum
 • Hurdegaryp
 • Tytsjerk
 • Wyns
 • Gytsjerk
 • Oentsjerk
 • Mûnein
 • Aldtsjerk
 • Plaats een reactie