Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ryptsjerk

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Ryptsjerk? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Ryptsjerk.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Ryptsjerk biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertbepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het assortiment van specialisten als Drogisterij.net. Deze online leveranciers beschikken over een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker vergelijk je landelijke online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Ryptsjerk. Zie ook onze pagina over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Ryptsjerk

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en ze passen perfect op het oog. In het schema hieronder tref je winkels en drogisterijen in de regio Ryptsjerk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website bekijk je ook opticiens in Tytsjerk, Hurdegaryp, Burgum, Frieschepalen en Siegerswoude.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Ryptsjerk in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Ryptsjerk. Na de meting bespreek je samen met de opticien welk type lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst bieden wij locaties voor een (gratis) oogmeting in Ryptsjerk (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten

Betaalbare lenzen kopen in Ryptsjerk?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of bij een online aanbieder als Lentiamo. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €7,55 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €135 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €7,90 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €25,50 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Ryptsjerk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €19,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,00 per maand.
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-ryptsjerk-9256

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende lenzenshops als LensExpress werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €305 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Blink en Systane. Klik door voor meer informatie over Lensvloeistof.

FAQ – Veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Ryptsjerk?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Ryptsjerk?
In deze gemeente vinden we diverse oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt de oogdruk. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ryptsjerk te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Ryptsjerk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €9,75 tot €51,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €295 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je nog zo’n €17,00 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Ryptsjerk kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Plaats een reactie