Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Kleurlenzen

Gekleurde lenzen kunnen je ogen werkelijk een andere uitstraling geven en dat is dan ook precies het bedoelde effect. Een gekleurde lens kan overigens door iedereen gedragen worden, die normaal ook contactlenzen draagt. Gekleurde lenzen beschikken namelijk over gelijke eigenschappen als niet gekleurde contactlenzen. Het middelste deel is daarbij ongekleurd, zodat het zicht in geen enkel opzicht hinder ondervindt van de kleur. Draag je geen bril of contactlenzen, maar wil je toch eens een heel ander kleureffect aan je ogen geven? Ook dan kun je gekleurde lenzen kopen, want deze contactlenzen kunnen met en zonder brilcorrectie aangeschaft worden.

Aanbod gekleurde lenzen

Online is er een geweldig aanbod van gekleurde lenzen, zodat je een ruime keuze hebt ten aanzien van onder meer kleuren en type lens. Kleurlenzen hebben een trendy design en je kunt kiezen uit daglenzen, tweeweekse lenzen of maandlenzen. Daglenzen in een kleur zijn ook ideaal om tijdens een feestdag of tijdens een avondje stappen te dragen. De kleurnuance laat jezelf een totaal ander mens voelen. Verder heb je de keuze om voor een echt opvallende oogkleur te kiezen of voor een meer natuurlijke kleur, waarbij de verandering subtiel is. Gekleurde lenzen dragen net zo comfortabel als de standaard contactlenzen. Uiteraard moet je de lenzen goed onderhouden en daarvoor kun je de juiste lensvloeistof meebestellen. Zie ook onze informatieve pagina’s over torische lenzen en sportlenzen.

Online kleurlenzen kopen

Een snelle manier om kleurlenzen te kopen is door naar de online webwinkel te gaan, waar een groot assortiment van gekleurde lenzen op je wacht. Je kunt dan alle leuke kleuren en type contactlenzen bij langs gaan om je favoriete kleurlenzen te bestellen. Na het plaatsen van je online bestelling zullen de gekleurde lenzen binnen enkele werkdagen bij je afgeleverd worden. Twijfel je nog over de kleur, probeer dan eens een testpakketje, waar verschillende gekleurde lenzen in verpakt zitten. Zo kun je thuis uitproberen naar welke kleur lenzen je voorkeur uitgaat.

Waarom zijn kleurenlenzen zo populair?

Meer dan de helft van alle Nederlanders draagt een bril of contactlenzen. Een steeds groter deel van deze groep koopt lenzen online. De laatste jaren is er echter een opvallende stijgende lijn te zien in de verkoop van gekleurde lenzen. Met kleurenlenzen kun je jezelf een totaal ander uiterlijk geven of de show stelen op feestjes.

Kleurenlenzen werden vroeger alleen gebruikt in films en andere creatieve uitingen. Het komt echter steeds vaker voor dat mensen gekleurde lenzen op dagelijkse basis dragen. Hiervoor hebben zij vaak echter wel kleurlenzen op sterkte nodig, wanneer zij normaal gesproken ook een bril of contactlenzen dragen.

Fun lenzen
Gekleurde lenzen worden ook wel fun lenzen genoemd. Dit komt omdat kleurenlenzen vooral gebruikt worden bij feestelijke gelegenheden. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse soorten Halloween lenzen en worden kleurenlenzen ook veel gedragen tijdens carnaval. Het is wel verstandig om de fun lenzen ruim voor de festiviteiten te testen. Zo voorkom je irritaties aan de ogen tijdens het feest zelf.

Welke kleuren zijn er allemaal?

Blauwen lenzen, zwarte lenzen, rode lenzen en groene kleurenlenslenzen zijn de best verkochte kleurenlenzen. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer lenzen te verkrijgen met een bepaalde print of combinatie van kleuren. Wanneer je kleurlenzen op sterkte zoekt heb je minder keuze in motiefjes dan wanneer je kleurlenzen zonder sterkte wilt. Dit komt omdat kleurenlenzen op sterkte vaker dagelijks gedragen worden en mensen dan minder vaak kiezen voor een patroontje.

Hoe moet ik gekleurde lenzen dragen?

Iedereen die voor het eerst kleurlenzen draagt, zal even aan het gevoel moeten wennen. Het is zeker niet raar wanneer de ogen tijdens de eerste dagen van het dragen van kleurlenzen, geïrriteerd raken. Het is daarom meer dan verstandig om de gekleurde lenzen de eerste week niet de gehele dag te dragen. Draag de lenzen bijvoorbeeld eerst voor 4 uur en aan het eind van de week de gehele dag.

Deze lenzen met een kleurtje indoen, gaat eigenlijk niet anders dan het indoen van normale contactlenzen. Zorg ervoor dat je handen goed schoon zijn voordat je de lens aanraakt. Pak vervolgens de lens met de wijsvinger en houdt met de middelvinger het ooglid open. Zo wordt het oog goed geopend en is er voldoende ruimte om de lens in te doen.

Kleurenlenzen moeten net als normale contactlenzen goed bewaard worden. Gebruik goede lenzenvloeistof om ervoor te zorgen dat de lens niet beschadigd raakt. Daarnaast helpt goed schoonmaken bij het voorkomen van ooginfecties. Goed onderhoud is bij fun lenzen net zo belangrijk als bij normale lenzen.

Kleurlenzen kopen
Gekleurde lenzen kan je eenvoudig online bestellen. Zowel kleurlenzen op sterkte als zonder sterkte, zijn op internet verkrijgbaar. Kleurlenzen kopen was nog nooit zo makkelijk als vandaag de dag.

Het is belangrijk om een aanbieder te kiezen die goed past bij jouw wensen wanneer het aankomt op kleurlenzen kopen. Sommige aanbieders richten zich bijvoorbeeld op een hoge service terwijl anderen juist een lage prijs willen bieden. Daarnaast zijn er ook verschillen in de merken die diverse aanbieders verkopen. Sommige mensen hebben een voorkeur voor een bepaald merk kleurlenzen omdat zij daar goede ervaringen mee hebben.

Omdat er zoveel aanbieders van gekleurde lenzen zijn, is het verstandig om de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je makkelijk zien waar jouw favoriete kleurlenzen het voordeligst zijn. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald wanneer je kleurlenzen kopen gaat. Laat je echter niet altijd leiden door de laagste prijs. Soms is het beter om iets meer te betalen voor gekleurde lenzen die prettig zitten dan een goedkope deal te sluiten voor lenzen die de hele dag irriteren.