Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oentsjerk

Wil jij goedkope lenzen kopen in Oentsjerk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal kan je aan de slag met nuttige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Oentsjerk.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Oentsjerk kan een oogmeting uitvoeren en checkt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep consumenten gebruiken artikelen van specialisten als Lensonline. Deze webwinkels beschikken over een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder tref je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oentsjerk. Bekijk ook onze informatie over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Oentsjerk

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, handig in gebruik, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Oentsjerk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website doorzoek je ook brillenwinkels in Gytsjerk, Jelsum, Koarnjum, Britsum en Hijum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Oentsjerk in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Oentsjerk. Na deze oogtest bespreek je met de opticien welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Oentsjerk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Oentsjerk?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogist of via een online aanbieder als Lensplaza. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €4,95 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €190 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,70 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €27,50 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €510 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Oentsjerk).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,50 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,75 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna check je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-oentsjerk-9062

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Veel lenzenshops als Happy Eyes Club beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €200 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. PureVision, Blink en Miru. Op deze website lees je ook alles over Lenzen abonnement.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Oentsjerk?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Oentsjerk?
In deze streek kan je kiezen uit allerlei oogwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Oentsjerk te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oentsjerk. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 en €45,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €230 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €16,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Oentsjerk krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Plaats een reactie