Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tytsjerk

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Tytsjerk? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Tytsjerk.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Tytsjerk zal een oogmeting doen en achterhaald de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Steeds meer mensen dragen producten van discounters als Alensa. Deze webshops werken met een veelzijdig aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk & vergelijk je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Tytsjerk. Zie ook onze pagina over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Tytsjerk

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Tytsjerk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook speciaalzaken in Hurdegaryp, Burgum, Frieschepalen, Siegerswoude en Ureterp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Tytsjerk in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Tytsjerk. Hierop volgend overleg je samen met de medewerker welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. Hieronder vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Tytsjerk (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten

De goedkoopste lenzen bestellen in Tytsjerk?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk model aangeraden wordt wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Standaard kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Alensa. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar trekken wel wat meer vuil aan. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,25 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een ecologische en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €110 per individuele lens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €6,20 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen circa €25,00 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag alles goed kunt zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Tytsjerk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €24,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,50 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-tytsjerk-9255

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste lenzen webshops als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €245 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, Biomedics en Boston. Klik door voor meer informatie over Sportlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Tytsjerk?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Tytsjerk?
In de regio kan je kiezen uit verschillende specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en checkt het gezichtsvermogen. In veel gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Tytsjerk in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Tytsjerk. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,75 tot €60,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €265 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Tytsjerk kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Plaats een reactie