Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gytsjerk

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Gytsjerk? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Gytsjerk.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Gytsjerk voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer lenzendragers gebruiken artikelen van discounters als Toplenzen. Deze online specialisten beschikken over een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Gytsjerk. Op deze website lees je ook alles over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Gytsjerk

Heb jij dagelijks last van een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Gytsjerk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook speciaalzaken in Jelsum, Koarnjum, Britsum, Hijum en Feinsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Gytsjerk in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Gytsjerk. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de medewerker welk type lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Gytsjerk (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Gytsjerk?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke bij jou past hangt vooral af van jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar draagtijd, het draagcomfort, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een week of 2 bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online speler als Alensa. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €6,50 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €110 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €7,55 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,50 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Gytsjerk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €29,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,00 (op maandbasis.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-gytsjerk-9061

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson met hun eigen label erop. De meeste specialisten als Lensonline werken met hun eigen alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €180 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, SofLens en Renu. Op deze site lees je ook meer over Kindvriendelijke lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Gytsjerk?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een online specialist. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Gytsjerk?
In deze regio vinden we veel specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Gytsjerk te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in multifocale of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Gytsjerk. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €7,00 en €51,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €235 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook moet je nog rekenen op zo’n €18,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Gytsjerk krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Plaats een reactie