Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Noardburgum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Noardburgum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl tref je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Noardburgum.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Noardburgum biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze opticien besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep lenzendragers kiezen voor het gemak van discounters als Alensa. Deze 100% online aanbieders staan bekend om een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst bekijk je de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Noardburgum. Lees hier ook alles over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Noardburgum

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en het is ideaal bij het sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Noardburgum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vergelijk je ook speciaalzaken in Ryptsjerk, Tytsjerk, Hurdegaryp, Burgum en Frieschepalen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Noardburgum in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Noardburgum. Na het onderzoek beoordeel je samen met de optometrist welke lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Noardburgum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten

Voordelige lenzen kopen in Noardburgum?

Vergelijk webwinkels en vind kortingen tot wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt met name af van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiekzaak, een drogist of via een online aanbieder als 123Lens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,30 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €140 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €6,00 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €25,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €460 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Noardburgum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €21,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,75 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-noardburgum-9257

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer lenzen webshops als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €255 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Clariti en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Lens informatie.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Noardburgum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Noardburgum?
In de omgeving vinden we tal van opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Noardburgum aan te vragen. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €50 per jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Noardburgum. Zij geven het beste advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €5,25 – €52,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €235 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €18,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Noardburgum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Plaats een reactie