Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Daglenzen

Met daglenzen kies je voor het gemak van dagelijks nieuwe, schone contactlenzen. Dit type hoef je namelijk, in tegenstelling tot week- of maandlenzen, niet te bewaren. Voor het dragen van deze lens heb je dan ook geen lenzenvloeistof nodig. De daglens is een zachte lens die je in doet als je wakker wordt en aan het einde van dag gewoon weer weggooit. Dit is meteen de reden dat daglenzen de meest hygiënische lenzen zijn. Omdat je iedere ochtend nieuwe contactlenzen in doet, is de kans op beschadiging heel klein. Dit zorgt voor een uitstekend zicht en een optimaal comfort. Wil je je contactlenzen afwisselen met je bril? Dan zijn deze handige lenzen de oplossing! Je begint gewoon aan een nieuw setje wanneer je ze weer nodig hebt.

Wat zijn daglenzen?

Je zal verrast zijn hoe comfortabel, gemakkelijk en betaalbaar daglenzen kunnen zijn. Net als met brillen heb je met deze lenzen een groot aantal opties en mogelijkheden. Zo kun je precies de lenzen uitkiezen die bij je ogen passen.

Het zijn zachte contactlenzen die iedere dag vervangen worden. Daardoor heb je geen vloeistof meer nodig. Dit maakt deze contactlenzen zeer gemakkelijk en hygienisch. Je kunt ze zelfs met cilinder en in varifocaal (voor veraf en dichtbij) verkrijgen. Een alternatief zijn de speciale nachtlenzen of weeklenzen.

Voordelen daglenzen

Als brillendrager zijn de grootste irritaties dat je bril beslaat of dat je bril verschuift/valt. Met contactlenzen heb je daar geen last van. Maar met contactlenzen moet je wel hygienisch mee omgaan. Je moet ze elke dag schoonmaken en goed desinfecteren. En welke contactlenzendrager is tijdens de vakantie niet eens zijn lenzenvloeistof of houdertje vergeten?

Voordelen ten opzichte van gewone contactlenzen:

  • Geen gedoe met contactlenzen vloeistof
  • Hygienisch: elke dag nieuwe lenzen
  • Reservelenzen

Veel lenzendragers hebben last van droge ogen. Denk aan kantoor en en in het vliegtuig. Eendagslenzen zijn dan extra handig. Neem een extra paar mee en doe gewoon nieuwe verse lenzen in! Ook zijn er speciale lenzen voor droge ogen.

Voor brillendragers zijn daglenzen ook een ideale aanvulling. Relatief voordelig koop je al een doosje met lenzen voor 1 dag. Je kunt je daglenzen dan gebruiken tijdens vakantie of het sporten. Overdag naar het strand je mooie zonnebril op, tijdens de reis en ’s avonds de gewone bril weer op. En geen gedoe met reinigen van de lenzen. Je haalt ze uit de steriele verpakking en wanneer je ze uit je ogen haalt, gooi je ze weg.

Wat zijn de kosten van daglenzen?

Kosten van gebruik zijn wel wat hoger. Je hebt per dag namelijk twee stuks nodig. Reken op zo’n 500 euro aan kosten per jaar. Gewone lenzen en brillen zijn goedkoper. Overigens kun je online een stuk goedkoper daglenzen aanschaffen. En ook online gekochte lenzen en brillen kun je vaak via je zorgverzekering declareren!

Daglenzen of geen daglenzen, wat is verstandig?
Daglenzen zijn duurder. Dat is zeker het geval. Maar je krijgt er wel veel gemak voor terug. En het gebruiken van deze lenzen bespaart je ook tijd. Geen geknoei met lenshoudertjes of lensvloeistof. Geen wachten tot je de lenzen in kan zetten. Je kan je lenzen binnen een paar seconden inzetten.

Ten opzichte van harde lenzen, sluiten deze lenzen voor één dag beter aan op je ogen. Hierdoor komt er niet zo snel een stofje achter je lens.

Daarnaast voorkomen hygiënische daglenzen een allergische reactie. Ogen zijn erg kwetsbaar. Omdat je ze niet langer dan een dag gebruikt, krijgt vuil geen kans om aan de lens te hechten. Op deze manier weet je zeker dat je ogen de beste zorg krijgen.

Welke daglenzen zijn geschikt?
Daglenzen kun je bij elke opticiën aanschaffen. In grotere verpakkingen is de aanschaf voordeliger en online kun je tussen de 20-50% besparen op de prijzen van huismerken. Laat je door een opticiën adviseren en kijk vervolgens online of je jouw daglenzen voordeliger online kan aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld een klein setje bestellen bij je opticiën en de vervolgbestellingen online doen.