Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Harde lenzen

Harde contactlenzen worden ook RGP lenzen genoemd (Rigid Gas Permeable) en in tegenstelling tot de naam zijn deze toch een beetje flexibel. Ze corrigeren o.a. hoornvliesastigmatisme en grotere oogafwijkingen en geven de ogen een betere traanafscheiding. Meer recent zijn ze zodanig geëvolueerd zodat ze zuurstofdoorstroming naar het oog mogelijk maken, wat ze oogvriendelijker maakt. Een andere naam voor dit type is de vormstabiele lens. Vormstabiele lenzen hebben een perfecte correctie voor alle oogafwijkingen. De levensduur is beter dan zachte lenzen en het is daarnaast ook milieuvriendelijker. Mensen geven aan dat het wel wat langer duurt voordat je aan dit type lens gewend bent. 

Waarom kiezen voor vormstabiele lenzen?

  • Verbeterde draagtijd
  • Goede zuurstofdoorlatendheid
  • Een kwalitatieve oplossing
  • Mogelijkheid om geleverd te worden met cilinder
  • Opties voor multifocaal

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan harde lenzen. Zo is de prijs gemiddelde gezien wat hoger (echter als je er heel lang mee kunt doen wordt het voordeliger). Daarnaast kan heb beste even duren voordat je helemaal aan deze lens gewend bent (doordat je de lens voelt zitten tijdens het knipperen). De lens zit daarnaast ook niet helemaal vast aan het oog maar zweeft erover. Hierdoor kan het voorkomen dat er stof achter de lens komt. Wanneer je kiest voor een groter diameter heb je daar minder last van.

Verbeterd zicht met harde contactlenzen

Standaard zijn mensen erg enthousiast over het zicht met dit model lens. Dat komt omdat je hierbij alle vrijheid hebt als het gaat om maatwerk. Alle oogafwijkingen inclusief multifocaal en cilinders zijn met elkaar te combineren. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de lenzen ‘s nachts te gebruiken. Deze speciale nachtlenzen zorgen ervoor dat het hoornvlies van je ogen wordt gecorrigeerd. Hierdoor kun je overdag prima zien zonder visuele hulpmiddelen. Eventueel ook verkrijgbaar als kleurlenzen.