Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Torische lenzen

Ben je astigmatisch? Dan zijn torische lenzen ideaal voor jou. Astigmatisme (cilinderafwijking) is een van de meest voorkomende oogafwijkingen, en nu zijn er lenzen voor bijna iedereen met astigmatisme, ongeacht of je bijziend of verziend bent. Ga bij je opticien langs en ontdek het type torische lens dat het beste bij jou en jouw levensstijl past.

Torische maandlenzen of weeklenzen voor gebruik overdag zijn zeer comfortabel en makkelijk om aan te wennen. Ze zijn van het materiaal hydrogel dat 38% – 75% water bevat. Je doet ze ‘s ochtends in en ‘s avonds weer uit om ze te reinigen. Na twee of vier weken vervang je ze gewoon voor een nieuw paar frisse lenzen.

Torische lenzen kan je tot 4 weken dragen

Vergeet je astigmatisme met torische dag-nachtlenzen!. Je kunt deze lenzen tot vier weken dragen zonder ze uit te hoeven doen. Hydrogel-lenzen laten niet genoeg zuurstof door om ze langer dan een dag te gebruiken. Als je met dat soort lenzen slaapt krijgt je oog niet genoeg zuurstof en kan het geïnfecteerd raken. Maar nu is het mogelijk om met je lenzen te slapen dankzij het fantastische materiaal Silicon-Hydrogel. Silicon- Hydrogel laat tot zes keer meer zuurstof door dan gewone lenzen en laat je ogen ademen. Slapen, feesten, reizen; alles kan! Doe wat je wilt, wanneer je het wilt, hoelang je het wilt!

Torische daglenzen: makkelijk en comfortabel
Torische daglenzen zijn ideaal voor als je geen gedoe wilt met de reiniging en het bewaren van je lenzen. Elke dag nieuwe frisse lenzen die je ‘s avonds weer weggooit. Als je vooral een bril gebruikt is het fijn om soms lenzen te hebben voor speciale. Handig bij het sporten, wanneer je een zonnebril op wilt of naar een leuk feestje gaat en je make-up wilt accentueren.

Wat is astigmatisme?
Het hoornvlies is een doorzichtig weefsel dat de buitenkant van het oog bedekt. Het weefsel beschermt het oog en zorgt ervoor dat de binnenkomende lichtstralen op het netvlies gefocust worden. Het netvlies ligt achterin het oog, en wanneer de lichtstralen het netvlies raken worden ze in elektrische signalen omgezet die naar de hersenen gaan, waar ze in een helder beeld worden omgezet. Voor het volledig functioneren hiervan is het noodzakelijk dat het hoornvlies perfect gebold is, vergelijkbaar met een halve voetbal. Bij iemand met astigmatisme is de vorm van het hoornvlies onregelmatig en lijkt meer op de vorm van een rugbybal (ovaal). Wanneer de lichtstralen het hoornvlies bereiken worden deze niet goed op het netvlies gefocust, en het zicht wordt wazig zowel van dichtbij als van veraf.

Astigmatisme is een veelvoorkomende oogafwijking bij zowel jongeren als volwassenen. Velen hebben astigmatisme zonder dat ze dit weten, in dat geval is de brekingsfout zo klein dat deze niet gecorrigeerd hoeft te worden. Als je een meer geavanceerde vorm van astigmatisme hebt kun je de symptomen waarnemen: ingespannen ogen, vermoeidheid en hoofdpijn. Astigmatisme kan eenvoudig worden gecorrigeerd met torische lenzen. Natuurlijk zijn er ook torische lenzen voor als je bijziend of verziend bent én astigmatisme hebt.

Het ontwerp van een torische lens
Omdat astigmatisme het gevolg is van een oneven breking van het licht door het hoornvlies zijn torische lenzen verschillend geslepen op verschillende delen van de lens. Daarom is het belangrijk dat de lens op zijn plaats blijft en niet wegglijdt of draait, om het zicht optimaal te houden. Om dit mogelijk te maken worden torische lenzen gestabiliseerd waardoor de lens door de oogleden op de goede plaats wordt gehouden.