Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Voor veel mensen is het erg vervelend om tijdens het sporten een bril te dragen. Bij contactsporten kan een bril dragen zelfs gevaarlijk zijn. Steeds meer sporters kiezen er daarom voor om tijdens het uitoefenen van hun sport lenzen te dragen. Sportlenzen hebben diverse voordelen ten aanzien van het dragen van een bril tijdens het sporten.

Sportlenzen
Sportlenzen zijn voor veel sporters een ware uitkomst. Deze lenzen hoef je tijdens het sporten namelijk niet uit te doen. Ook heeft het dragen van sportlenzen vele voordelen tegenover het dragen van een bril tijdens het sporten. Sportlenzen verschuiven namelijk niet en worden niet beïnvloed door transpiratie.

Net als bij normale lenzen zijn er bij sportlenzen twee hoofdsoorten. Dit zijn de zachte en de harde lenzen. Zachte sportlenzen zijn geschikt voor de meeste sporten en worden daarom ook het vaakst gebruikt. Zachte lenzen zijn ook een stuk beter bestand tegen vuil en stof dan harde lenzen.

Harde lenzen geven over het algemeen een beter zicht dan zachte lenzen maar zijn erg kwetsbaar. Bovendien raak je harde sportlenzen een stuk makkelijker kwijt dan zachte sportlenzen.

Zwemmen met sportlenzen
Er is vandaag de dag eigenlijk nog geen goede oplossing voor lenzen dragen tijdens het zwemmen. Sportlenzen werken in en onder water namelijk niet goed. Chloor in zwembadwater is daarnaast erg slecht voor lenzen. Wanneer je toch wilt zwemmen met sportlenzen, is het verstandig om altijd een zwembril te dragen.

Sportlenzen kopen
Sportlenzen kun je tegenwoordig bij elke opticien kopen. Daarnaast worden zijn er online ook veel aanbieders die sportlenzen verkopen. Op internet heb je een brede keuze uit verschillende merken. Ook kun je aanbieders op internet eenvoudig met elkaar vergelijken en hoef je geen rekening te houden met openingstijden. Het is daarom ook zeker niet raar dat steeds meer mensen de deur niet meer uit gaan om lenzen te kopen. Het is echter wel belangrijk dat de ogen om de zoveel tijd worden gemeten. Zo blijf je op de hoogte van de gesteldheid van je ogen en kun je daar eventueel een geschikte contactlens bij zoeken.