Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen dag en nacht dragen

Met dag- nachtlenzen voelt het alsof je helemaal geen lenzen inhebt! Je hoeft je niet druk te maken over reiniging, onderhoud, of het in- en uitdoen van je lenzen. Wanneer je wakker wordt hoef je niet eerst te zoeken naar je bril, en na een lange dag kun je gewoon naar bed gaan, zonder eerst het hele reinigingsproces te moeten doorlopen, wat je vast en zeker wel eens zou hebben willen overslaan. Klinkt goed toch? Dit is mogelijk dankzij het revolutionaire materiaal Silicon Hydrogel dat zes keer meer zuurstof doorlaat dan traditionele lenzen.

Dag-nachtlenzen kun je tot 30 dagen achter elkaar inhouden. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik. Heb je uitzonderlijk droge ogen kan het gebruiken van Silicon Hydrogel-lenzen heel verzachtend zijn, omdat deze lenzen de ogen langer vochtig houden dan traditionele lenzen.

Voor wie zijn dag- en nachtlenzen bedoeld?

Reis je veel, maak je lange dagen of ben je het zat niets te kunnen zien als je ‘s morgens wakker wordt? Misschien wil je minder tijd besteden aan de reiniging van lenzen en tijd overhouden voor leukere dingen. Dan zijn dag- nachtlenzen ideaal voor jou.

Ga je een paar maanden backpacken in Azië houd je met dag- nachtlenzen een hoop ruimte in je rugzak over; je hebt geen lensvloeistoffen nodig en je hoeft ook geen ladingen daglenzen mee te nemen. Misschien kom je terecht in een huisje zonder stromend water of op een strandfeest waar je tot in de vroege uurtjes doorfeest. Dan wil je niet dat je ogen vermoeid beginnen te raken, of eraan moeten denken dat je je lenzen op tijd uit moet doen en reinigen. Met dag- nachtlenzen hoef je geen planning voor je lensgebruik te maken, je leeft gewoon bij de dag! Je houdt meer tijd over om te genieten van de reis en het leven.

Heb je erover nagedacht een ooglasercorrectie te ondergaan maar ben je bang voor de risico’s of vind je het te duur? Dag-nachtlenzen zijn een veilig en economisch alternatief. Ze zitten zo comfortabel dat je het haast niet merkt dat je ze inhebt! Je betaalt er iets meer voor dan voor gewone maandlenzen, en ze zijn goedkoper dan daglenzen. Omdat ze geen dagelijkse reiniging nodig hebben bespaar je een hoop geld op lenzenvloeistof.

Met dag-nachtlenzen wordt je ‘s morgens wakker met een perfect scherp zicht. Je hoeft nooit meer al struikelend naar het toilet te lopen omdat je bijna niets ziet. Dit is vooral een groot voordeel voor wanneer je net een kind hebt gekregen; omdat je ‘s nachts vaak opstaat om voor je baby te zorgen.

24 uur per dag perfect zicht

Perfect kunnen zien, 24 uur per dag, is een droom voor veel lenzen- en brillendragers. Dit is nu mogelijk met dag-nachtlenzen, maar het is wel heel belangrijk dat de lens goed zit. Laat de lenzen bij de opticien aanpassen en bestel ze bij online voor optimaal gebruiksgemak!

Hoe kunnen dag-nachtlenzen schoon en fris blijven zonder dagelijkse reiniging?

Je denkt misschien dat dag-nachtlenzen vuil worden als je ze niet elke dag reinigt wat kan leiden tot infecties. Je hoeft je hierover geen zorgen te maken; de oppervlakte van dag-nachtlenzen heeft namelijk een speciale behandeling ondergaan wat de opbouw van eiwitten en bacteriën tegengaat. Dit is heel belangrijk omdat deze eiwitten en bacteriën tot ooginfecties kunnen leiden.
Wanneer er stofdeeltjes op je lenzen komen kan het nodig zijn deze uit te doen en schoon te maken. Om dit te voorkomen kun je het beste uit de buurt blijven van stoffige en rokerige ruimtes. Probeer niet te veel water in je ogen te krijgen tijdens het douchen en gebruik een zwembril bij het zwemmen. Gebruik de lenzen nooit langer dan je opticien heeft aanbevolen.

Wanneer je je lenzen uitdoet moet je ze altijd grondig reinigen voordat je ze weer indoet. Daarom is het belangrijk altijd lenzenvloeistof in huis te hebben.

Geschiedenis van de nacht- en daglenzen

Dag- nachtlenzen waren in de jaren 70 en 80 al populair. Wat deze lenzen van daglenzen onderscheidde was het hoge watergehalte van 55-70%, in tegenstelling tot traditionele lenzen waarvan het watergehalte 38,5% was. De populariteit bereikte echter een dieptepunt daar bleek dat velen problemen kregen bij het gebruik van dag- nachtlenzen, vooral vanwege infecties aan het hoornvlies. De lenzen werden gemaakt van hydrogel-polymeer met lage zuurstofdoorlaatbaarheid. Wanneer je met deze lenzen sliep kregen de ogen niet genoeg zuurstof wat kon leiden tot infecties. Bovendien droogde het hoge watergehalte van de lenzen na een tijd dragen uit, wat leidde tot de groei van het aantal bacteriën. Het zicht kon wazig worden en het hoornvlies kon beschadigen.
Zuurstofdoorlatendheid was niet iets waar de vroege producenten van dag- nachtlenzen rekening mee hielden. Dit leidde ertoe dat ooginfecties tien keer vaker voorkwamen bij mensen die met lenzen in sliepen. In het midden van de jaren 80 stopten de meeste opticiens met het aanbevelen van dag- nachtlenzen. Ondanks alles bleef de vraag aanhouden, wat wetenschappers stimuleerde om een materiaal te ontwikkelen voor veilige dag- nachtlenzen. In 1999 kwamen dag- nachtlenzen van het materiaal Silicon Hydrogel op de markt. Dankzij de hoge zuurstofdoorlatendheid van het silicone en het hoge comfort van hydrogel kunnen deze lenzen nu meerdere dagen en nachten achter elkaar gedragen worden.

Plaats een reactie