Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nijelamer

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Nijelamer? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker tref je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Nijelamer.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Nijelamer voert de oogmeting uit en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Lentiamo. Deze online leveranciers staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Nijelamer. Bekijk ook onze informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Nijelamer

Heb je te maken met een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Nijelamer waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal zoek je ook oogspecialisten in Oldelamer, Munnekeburen, Langelille, Scherpenzeel en Spanga.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatVan Harenstraat 518471 JCWolvega
TrekpleisterVan Harenstraat 238471 JBWolvega
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen

Oogmeting in Nijelamer in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Nijelamer. Na deze meting beoordeel je samen met de oogdeskundige welke contactlens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Nijelamer (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk

Voordelige lenzen kopen in Nijelamer?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 21%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals LensExpress. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,05 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €110 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €7,45 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen +/- €27,50 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €485 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Nijelamer).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €27,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,25 p/maand.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-nijelamer-8487

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Veel webshops als LensExpress werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €335 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Biomedics en Ote. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Nijelamer?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Nijelamer?
In deze streek zijn er tal van speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het gezichtsvermogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Nijelamer op je planning te zetten. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Nijelamer. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €6,75 tot €50,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €235 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien betaal je nog zo’n €15,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Nijelamer kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Weststellingwerf.

Plaats een reactie