Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oldeholtpade

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oldeholtpade? Een contactlens is een plastic lensjeter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en bekijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Oldeholtpade.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een erkende opticien in Oldeholtpade heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van webwinkels als Lensonline. Deze webwinkels hebben een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk & vergelijk je landelijke online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oldeholtpade. Of klik door voor meer info over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Oldeholtpade

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Oldeholtpade waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook opticiens in Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord en Nijehaske.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatVan Harenstraat 518471 JCWolvega
TrekpleisterVan Harenstraat 238471 JBWolvega
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen

Deskundige oogmeting in Oldeholtpade in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Oldeholtpade. Daarna bespreek je met de oogspecialist welk type contactlens voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij locaties voor een (gratis) oogmeting in Oldeholtpade (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk

Online goedkope lenzen kopen in Oldeholtpade?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 22%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Lowlens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €6,95 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Dit maakt het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €135 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €5,15 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen circa €26,25 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €465 per jaar (bij een brillenwinkel in Oldeholtpade).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-oldeholtpade-8474

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Steeds meer lenzen webshops als Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €145 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Air Optix, Frequency en Menicon. Op deze website lees je ook alles over Daglens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Oldeholtpade?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oldeholtpade?
In deze regio zijn er meerdere speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oldeholtpade te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Tip: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Oldeholtpade. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €5,50 – €40,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €280 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €20,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Oldeholtpade krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Weststellingwerf.

Plaats een reactie