Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Peperga

Direct goedkope lenzen kopen in Peperga? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina lees je nuttige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Peperga.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Peperga biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van specialisten als Lensplaza. Deze online aanbieders verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Peperga. Of klik door voor meer info over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Peperga

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In deze tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Peperga waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina bekijk je ook speciaalzaken in Steggerda, De Hoeve, Vinkega, Boijl en Noordwolde.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatManauplein 308391 BZNoordwolde
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk

Gratis oogmeting in Peperga in augustus 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Peperga. Na het onderzoek bespreek je met de medewerker welke soort lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Peperga (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder
4 Your EyesKalenbergerpad 1/A8377 HLKalenberg
Weynbanningh OptiekHoofdstraat 968375 ASOldemarkt
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk

Lenzen kopen en laten bezorgen in Peperga?

Vergelijk winkels en bespaar tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Standaard krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een webshop als 123Lens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. De voordelen zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de gunstige prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,40 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €190 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €5,00 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een leuk pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €25,75 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Peperga).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €22,00 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,50 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-peperga-8396

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Steeds meer specialisten als Lensonline werken met hun eigen alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €175 p/jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, Clariti en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Nachtlens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Peperga?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Peperga?
In de omgeving kan je kiezen uit diverse optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Peperga te laten doen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Peperga. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €8,25 – €41,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €235 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Peperga kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Weststellingwerf.

Plaats een reactie