Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Steggerda

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Steggerda? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Steggerda.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Steggerda voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Sightful. Deze online specialisten werken met het beste assortiment, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk je de erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Steggerda. Of klik door voor meer info over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Steggerda

Heb je te maken met een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het schema hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Steggerda waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker vergelijk je ook opticiens in De Hoeve, Vinkega, Boijl, Noordwolde en Zandhuizen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Steggerda in oktober 2023

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Steggerda. Na de meting vergelijk je samen met de oogdeskundige welke contactlens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Steggerda (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder
4 Your EyesKalenbergerpad 1/A8377 HLKalenberg
Weynbanningh OptiekHoofdstraat 968375 ASOldemarkt
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk

De goedkoopste lenzen bestellen in Steggerda?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online webwinkel als Toplenzen. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €5,30 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €105 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €6,25 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €28,00 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €495 per jaar (bij een brillenwinkel in Steggerda).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €29,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,75 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-steggerda-8395

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Meer en meer specialisten als Lensonline werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €235 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Dailies, SofLens en Miru. Klik door voor meer informatie over Daglens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Steggerda?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Steggerda?
In deze regio kan je kiezen uit veel brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Steggerda te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Tip: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Steggerda. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €7,25 – €46,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €280 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je per jaar circa €16,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Steggerda krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Weststellingwerf.

Plaats een reactie