Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oldambt

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oldambt? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij praktische info over de verschillende soorten lenzen en vind je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Oldambt.

  • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
  • Je draagt ze voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, myopie.
  • Een lokale opticien in Oldambt voert de oogmeting uit en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Met de medewerker besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van webwinkels als Misterspex. Deze webwinkels werken met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vind je de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oldambt. Op deze website lees je ook alles over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oldambt

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Oldambt waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker zoek je ook winkels in Pekela, Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn en Stadskanaal.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Oldambt in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Oldambt. Na deze meting vergelijk je samen met de optometrist welk van de lenzen aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Oldambt (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten
Bijholt Juwelier-Opticien-Audicien Berwin BijholtScheepshellingstraat 349665 KDOude Pekela
Ringh Optiek VanKerkstraat 539641 AMVeendam

Online goedkope lenzen kopen in Oldambt?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogtest
    Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Lenzen uitproberen
    In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online speler als ContactlensOnline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat bio-compatible materiaal. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

  • Je went er heel snel aan.
  • Relatief makkelijk schoon te houden.
  • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €5,85 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Dit maakt het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Je betaalt zo’n €150 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Te bestellen vanaf €5,40 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

  • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
  • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Kosten plus minus €29,75 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
  • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
  • De kosten zijn ongeveer €490 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Oldambt).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

  • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
  • Je betaalt +/- €32,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Zowel voor min als plus sterktes.
  • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
  • Varifocale lenzen kosten +/- €17,00 p/maand.
Andere mogelijkheden

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bekijk je de belangrijkste alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-oldambt-9672

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webshops als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €240 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor Proclear, Ultra en Systane. Bekijk ook meer informatie over Lenzen gratis uitproberen .

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Oldambt?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Oldambt?
In de omgeving kan je kiezen uit verschillende opticiens waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige neemt de sterkte op en analyseert de algehele conditie van de ogen. In de basis is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Oldambt te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 korting op een bril of lenzen. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oldambt. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,75 tot €48,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €245 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook moet je nog rekenen op zo’n €16,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Oldambt kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Oldambt.

  • t Waar
  • Nieuw Scheemda
  • Nieuwolda
  • Drieborg
  • Oudezijl
  • Bad Nieuweschans
  • Winschoten
  • Heiligerlee
  • Westerlee
  • Scheemda
  • Midwolda
  • Oostwold
  • Finsterwolde
  • Blauwestad
  • Beerta
  • Nieuw Beerta
  • Plaats een reactie