Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Drieborg

Wil jij goedkope lenzen kopen in Drieborg? Een contactlens is een slim stukje kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker bieden wij uitgebreide info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Drieborg.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Drieborg beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal contactlensdragers kopen online bij aanbieders zoals Alensa. Deze online aanbieders verkopen een zeer groot assortiment, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Drieborg. Lees hier ook alles over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Drieborg

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Drieborg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook opticiens in Nieuw Beerta, Beerta, Blauwestad, Finsterwolde en Oostwold.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Drieborg in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Drieborg. Na het onderzoek bespreek je met de oogspecialist welk model lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Drieborg (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Online goedkope lenzen kopen in Drieborg?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Standaard krijg je een probeerset mee. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit hydrogel. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,50 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €180 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €7,95 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten +/- €26,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Drieborg).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €26,00 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 (maandelijks).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-drieborg-9688

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer specialisten als Alensa bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €205 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, EyeDefinition en Boston. Op deze site lees je ook meer over Weeklens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Drieborg?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een online specialist. Doorgaans is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Drieborg?
In de regio vinden we tal van specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en kijkt verder naar de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Drieborg aan te vragen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €50 per jaar. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Drieborg. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €8,25 – €53,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €220 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Drieborg kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Oldambt.

Plaats een reactie