Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Blauwestad

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Blauwestad? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker kan je aan de slag met meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Blauwestad.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Blauwestad kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer contactlensdragers gebruiken artikelen van webwinkels als Toplenzen. Deze online aanbieders verkopen een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder vind je landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Blauwestad. Bekijk ook onze informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Blauwestad

Ondervind je hinder van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Blauwestad waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina tref je ook oogzorgwinkels in Finsterwolde, Oostwold, Midwolda, Scheemda en Westerlee.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Blauwestad in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Blauwestad. Na deze oogtest bespreek je samen met de oogdeskundige welk model lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Blauwestad (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Blauwestad?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Vaak krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lensonline. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €7,99 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €140 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €5,35 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,25 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €450 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Blauwestad).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €20,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,75 (per 4 weken).
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-blauwestad-9685

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de lenzen webshops als Lensonline verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €135 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, Freshlook en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Type lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Blauwestad?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Blauwestad?
In deze buurt zitten voldoende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Blauwestad in te plannen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog kloppend is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Advies: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Blauwestad. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,75 tot €55,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €245 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je nog zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Blauwestad kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Oldambt.

Plaats een reactie