Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudezijl

Direct goedkope lenzen kopen in Oudezijl? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en ze passen bij elke stijl. Op deze website vind je aanvullende informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Oudezijl.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, presbyopie, hypermetropie, myopie.
 • Een erkende opticien in Oudezijl kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een grote groep mensen kopen online bij lenzen webshops als Lensonline. Deze internet oogexperts verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst check je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Oudezijl. Op deze website lees je ook alles over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oudezijl

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In deze tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Oudezijl waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook oogspecialisten in Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta, Blauwestad en Finsterwolde.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Oudezijl in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Oudezijl. Op basis daarvan bespreek je samen met de optometrist welk model lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Oudezijl (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Goedkope lenzen bestellen in Oudezijl?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 27%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogist of via een online webwinkel als Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is hydrogel. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €7,15 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €115 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €7,65 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €26,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €500 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Oudezijl).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,00 (per 4 weken).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna check je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-oudezijl-9691

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende lenzen webshops als Lensonline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €110 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Clariti en Menicon. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Oudezijl?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oudezijl?
In deze streek werken er meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker neemt de sterkte op en kijkt naar de oogdruk en oogspierbalans. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Oudezijl te laten uitvoeren. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Oudezijl. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,00 – €45,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €275 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je nog zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Oudezijl kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Oldambt.

Plaats een reactie