Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bad Nieuweschans

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Bad Nieuweschans? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina tref je praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Bad Nieuweschans.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie.
 • Een erkende opticien in Bad Nieuweschans kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal dragers van lenzen profiteren van het aanbod van lenzenshops als Happy Eyes Club. Deze online specialisten beschikken over het beste assortiment, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bekijk je erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Bad Nieuweschans. Zie ook onze pagina over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Bad Nieuweschans

Heb je last van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Bad Nieuweschans waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website zoek je ook optieken in Oudezijl, Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta en Blauwestad.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Bad Nieuweschans in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Bad Nieuweschans. Na deze meting bekijk je samen met de opticien welk type lens aangeraden wordt voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Bad Nieuweschans (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Bad Nieuweschans?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Standaard ontvang je een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een webshop als LensExpress. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €7,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €100 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €7,40 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €26,75 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Je betaalt ongeveer €510 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bad Nieuweschans).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €22,00 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-bad-nieuweschans-9693

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Veel online aanbieders als Lowlens verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €275 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Ultra en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Multifocale lens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Bad Nieuweschans?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Bad Nieuweschans?
In deze buurt zijn er verschillende oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De specialist neemt de sterkte op en bekijkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Bad Nieuweschans op je planning te zetten. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Rekensom: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Bad Nieuweschans. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement wenst zitten de standaard kosten zo tussen de €8,75 tot €40,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €16,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Bad Nieuweschans kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Oldambt.

Plaats een reactie