Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Midwolda

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Midwolda? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze website kan je aan de slag met praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Midwolda.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Midwolda zal een oogmeting doen en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze oogspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer dragers van lenzen kiezen voor het gemak van webshops als Lowlens. Deze online aanbieders hebben een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel doorzoek je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Midwolda. Lees ook meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Midwolda

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Midwolda waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook optiekzaken in Scheemda, Westerlee, Heiligerlee, Winschoten en Oude Pekela.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Midwolda in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Midwolda. Als de analyse klaar is bekijk je samen met de oogspecialist welk type lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Midwolda (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
ThuisOptiekLangeweg 479679 HMScheemda
ButiqPoststraat 109679 AAScheemda
Koning OptiekLangestraat 689671 PJWinschoten
Specsavers WinschotenLangestraat 389671 PHWinschoten
Kempkes Optiek JuwelierTorenstraat 39671 ECWinschoten

Online goedkope lenzen kopen in Midwolda?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een internet aanbieder zoals ContactlensOnline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar drogen wel iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,45 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een ecologische en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €145 per individuele lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €7,99 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €29,25 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €500 per jaar (bij een brillenwinkel in Midwolda).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht kan erg wazig zijn, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €30,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,50 (maandelijks).
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-midwolda-9681

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. De meeste discounters als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €210 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, SofLens en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen leveranciers.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Midwolda?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Midwolda?
In deze streek kan je kiezen uit voldoende oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Midwolda te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €150 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Midwolda. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €8,25 tot €51,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €255 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Midwolda kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Oldambt.

Plaats een reactie