Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wânswert

Direct goedkope lenzen kopen in Wânswert? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site tref je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over shops en opticiens die lenzen bezorgen in Wânswert.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Wânswert heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het assortiment van webshops als Sightful. Deze verkopers verkopen een veelzijdig aanbod, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker informeren we je over landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Wânswert. Lees hier ook alles over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Wânswert

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en het is ideaal bij het sporten. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Wânswert waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook oogspecialisten in Jislum, Lichtaard, Reitsum, Ginnum en Hegebeintum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Wânswert in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Wânswert. Bij de volgende stap overleg je met de medewerker welk van de lenzen voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wânswert (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Wânswert?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogist of bij een webshop als Lentiamo. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €7,99 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €130 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,99 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €28,00 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Wânswert).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €24,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €16,50 (per 30 dagen).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-wanswert-9178

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de webshops als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €165 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, Freshlook en Ote. Op deze site lees je ook meer over Sportlenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Wânswert?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Wânswert?
In de regio kan je kiezen uit veel opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige neemt de sterkte op en analyseert de oogdruk. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Wânswert te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Wânswert. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,50 tot €48,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €275 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Wânswert kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie