Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lichtaard

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Lichtaard? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site lees je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Lichtaard.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Lichtaard biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de opticien kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal dragers van lenzen gebruiken artikelen van webshops als Sightful. Deze online leveranciers hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel check je toonaangevende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Lichtaard. Lees hier ook alles over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Lichtaard

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Lichtaard waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl vergelijk je ook brillenwinkels in Reitsum, Ginnum, Hegebeintum, Ferwert en Blije.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Lichtaard in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Lichtaard. Hierop volgend bespreek je samen met de optometrist welk model lens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? Je kunt ze dan direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. Hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Lichtaard (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Lichtaard?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 21%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar draagtijd, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online speler als 123Lens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: al vanaf €6,55 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €175 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €7,70 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €28,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Lichtaard).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €22,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-lichtaard-9176

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende discounters als ContactlensOnline werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €130 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Frequency en Systane. Klik door voor meer informatie over Kleurlenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Lichtaard?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Lichtaard?
In deze buurt zijn er diverse brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Lichtaard te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Lichtaard. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €8,00 en €44,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €220 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens heb je de kosten van zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Lichtaard kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie