Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hegebeintum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Hegebeintum? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker tref je uitgebreide informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Hegebeintum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, myopie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Hegebeintum beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze online leveranciers bieden een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Hegebeintum. Bekijk ook onze informatie over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Hegebeintum

Heb je te maken met een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Hegebeintum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook opticiens in Ferwert, Blije, Buren, Nes en Ballum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Hegebeintum in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Hegebeintum. Op basis daarvan vergelijk je samen met de oogspecialist welke contactlens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Hegebeintum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hegebeintum?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past hangt met name af van je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Meestal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Lensplaza. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,00 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €140 per losse lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,70 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €28,00 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €450 per jaar (bij een brillenwinkel in Hegebeintum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,00 (maandelijks).
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-hegebeintum-9173

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. De meeste specialisten als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €180 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor Dailies, Freshlook en Systane. Bekijk ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Hegebeintum?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Hegebeintum?
In de omgeving vinden we voldoende specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de algehele ooggezondheid. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hegebeintum te laten doen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Hegebeintum. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Zijn lenzen duur?
In het geval je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €9,75 en €45,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €275 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens betaal je jaarlijks circa €17,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hegebeintum krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie