Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ginnum

Direct goedkope lenzen kopen in Ginnum? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door middel van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl vind je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Ginnum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals myopie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Ginnum zal een oogmeting doen en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep mensen profiteren van het aanbod van aanbieders zoals Drogisterij.net. Deze online aanbieders bieden een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onderstaande lijst bieden wij de erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Ginnum. Zie ook onze pagina over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Ginnum

Heb je te maken met wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en bieden bescherming voor het oog. In deze tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Ginnum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook winkels in Hegebeintum, Ferwert, Blije, Buren en Nes.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Ginnum in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Ginnum. Op basis daarvan bespreek je met de opticien welke contactlens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Ginnum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Betaalbare lenzen bestellen in Ginnum?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past hangt met name af van je leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogist of via een online specialist als Toplenzen. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €7,45 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €130 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €5,80 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €25,00 per maand.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 per jaar (bij een brillenwinkel in Ginnum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €31,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,00 per maand.
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het volgende lijstje lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-ginnum-9174

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer webshops als Lensonline bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €175 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Bausch & Lomb, Frequency en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Harde lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Ginnum?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Vaak is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Ginnum?
In de omgeving werken er tal van brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Ginnum te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Ginnum. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Indien je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €7,25 en €54,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €290 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je nog zo’n €21,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Ginnum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie