Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Jislum

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Jislum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Jislum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Jislum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze medewerker vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Misterspex. Deze webwinkels hebben een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder vind je erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Jislum. Of klik door voor meer info over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Jislum

Heb je last van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Jislum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vind je ook brillenwinkels in Lichtaard, Reitsum, Ginnum, Hegebeintum en Ferwert.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Jislum in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Jislum. Daarna beoordeel je samen met de medewerker welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Jislum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Jislum?

Vergelijk leveranciers en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past wordt onderzocht middels je lifestyle, gewoontes en budget. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogisterij of bij een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte gewenningstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,20 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €150 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zuurstofdoorlatend en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €7,85 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,25 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €515 per jaar (bij een brillenwinkel in Jislum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet alles heel wazig, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €25,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 p/maand.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-jislum-9177

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon echter dan met een custom merknaam. Verschillende lenzen webshops als Sightful kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €240 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, EasySept en Systane. Bekijk ook meer informatie over Torische lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Jislum?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzenshop. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Jislum?
In deze gemeente kan je kiezen uit meerdere specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en analyseert het gezichtsvermogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Jislum op je planning te zetten. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Jislum. De metingen daar zijn betrouwbaar en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €8,50 tot €46,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €245 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je jaarlijks circa €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Jislum kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie