Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosterend

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Oosterend? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina tref je meer informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Oosterend.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Oosterend heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze specialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij discounters als Sightful. Deze online shops bieden een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In de volgende tabel bieden wij landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oosterend. Lees ook meer informatie over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oosterend

Heb je te maken met wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de volgende tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Oosterend waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal bekijk je ook winkels in Hoorn, Lies, Formerum, Landerum en Striep.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Oosterend in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oosterend. Na het onderzoek bekijk je samen met de optometrist welke contactlens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de volgende tabel bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Oosterend (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Jaap Kuiper Optiek en FotoTorenstraat 318881 BGWest-Terschelling
Copini Brillen ContactlenzenVoorstraat 638861 BGHarlingen
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker

Goedkope lenzen bestellen in Oosterend?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of via een online specialist als Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,95 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €7,15 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven circa €26,50 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Oosterend).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €20,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,50 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-oosterend-8897

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste lenzenshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €250 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, Clariti en Menicon. Klik door voor meer informatie over Maandlenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Oosterend?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Oosterend?
In deze streek heb je de keuze uit voldoende oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oosterend te laten doen. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Heb je interesse in multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Oosterend. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €10,00 en €58,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €265 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook heb je de kosten van zo’n €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Oosterend kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Terschelling.

Plaats een reactie