Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lies

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Lies? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze pagina tref je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Lies.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Lies beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal consumenten bestellen via het internet bij discounters als Lentiamo. Deze internet oogexperts verkopen een uitstekend aanbod, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Lies. Op deze website lees je ook alles over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Lies

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Lies waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook oogzorgwinkels in Formerum, Landerum, Striep, Midsland en Kinnum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Lies in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Lies. Na deze meting beoordeel je samen met de optometrist welke soort lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Lies (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Jaap Kuiper Optiek en FotoTorenstraat 318881 BGWest-Terschelling
Copini Brillen ContactlenzenVoorstraat 638861 BGHarlingen
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Lies?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogist of d.m.v. een webshop als ContactlensOnline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,55 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €115 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €6,70 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven plus minus €26,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Lies).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €28,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,00 p/maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-lies-8895

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de lenzen webshops als LensExpress kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €190 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, Frequency en Systane. Op deze site lees je ook meer over Nacht lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Lies?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Lies?
In de omgeving werken er tal van oogwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar het netvlies. Over het algemeen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Lies op je planning te zetten. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €50 per jaar. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Lies. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 – €51,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook moet je nog rekenen op zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Lies krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Terschelling.

Plaats een reactie