Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ede

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Ede? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker bieden wij belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Ede.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Ede kan een oogmeting uitvoeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal dragers van lenzen bestellen online bij webshops als 123Lens. Deze online leveranciers bieden het beste assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker doorzoek je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Ede. Of klik door voor meer info over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Ede

Ondervind je hinder van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, zeer handig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Ede waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook oogzorgwinkels in Wageningen, Lingewaard, Overbetuwe, West Maas en Waal en Druten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Ede in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Ede. Bij de volgende stap bespreek je met de oogspecialist welke lens geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Ede (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Sloof BVBellestein 216714 DPEde gld
Van der Wiel Optiek & OptometrieTelefoonweg 2126711 NBEde gld
Heus Optiek DeMolenstraat 1406711 AXEde gld
Ede Specsavers BVGrotestraat 236711 AHEde gld
Koel OpticsBoogstraat 106711 AEEde gld

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Ede?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Toplenzen. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Uiterst comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,35 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €130 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €7,20 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven plus minus €29,75 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €500 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Ede).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €21,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,75 per maand.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-ede-6715

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer specialisten als 123Lens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €300 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Bausch & Lomb, Biomedics en Regard. Bekijk ook meer informatie over Weeklens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Ede?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Ede?
In de omgeving zitten diverse brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Ede te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Ede. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €9,25 – €55,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €240 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €21,00 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Ede kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Ede.

 • Ederveen
 • De Klomp
 • Deelen
 • Bennekom
 • Otterlo
 • Harskamp
 • Wekerom
 • Lunteren
 • Plaats een reactie